Skip to content

Koulujen omat vinkit IDAHOT-päivän viettoon

Share on print
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Vinkit on lähettänyt opettaja Hanna Graeffe kaksikielisestä koulutalosta, jossa saman katon alla toimii Sipoonjoen koulu ja Kungvägens skola (7.–9. luokat):

Meidän koulussa IDAHOT-päivää varten varataan iso luokka, jossa on avoimet ovet koko päivän. Luokasta tehdään mukavan värikäs oleskelupaikka ja oppilasryhmät voivat vierailla siellä myös tuntien aikana. Kuvataidetunnilla maalataan kuvisopen johdolla luokan lasiseinästä sateenkaarenkirjava. Koulupsykologi ideoi luokan seinälle tulevan sateenkaarevan selfie-taustan ja toteuttaa sen yhdessä oppilaiden kanssa. Seiniä koristellaan myös sateenkaarikoristeilla sekä Setan julisteilla. 

Paikalle varataan mm. pelejä (esimerkiksi Sateenkaariperheiden perhepelikortit), värityskuvia ja tunnetaitokortteja ja Setan ja Trasekin esitteitä. Oppilailta kysyttiin etukäteen Wilman kautta, ketkä haluaisivat olla mukana suunnittelussa. Noin 10 oppilasta oli mukana suunnittelukokouksessa. Oppilaat ideoivat sateenkaarikoristeltujen mokkapalojen myyntiä, joista tulot annetaan Seta ry:lle.

 Lisäksi oppilailta syntyi idea sateenkaaripinssien tekoon. Yhteistyössä nuorisotoimen kanssa saadaankin nyt yksi nuoriso-ohjaaja mukaan tekemään sateenkaaripinssejä yhdessä oppilaiden kanssa. 

Yksi oppilaista tekee myös koulun seinille QR-koodeja, joista löytyy faktatietoa seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuteen liittyen.

Oppilaille on tehty myös Quizlet HLBTIQ-termeihin liittyen.

Lisäksi tulee myös postilaatikko, johon oppilaat voivat kirjoittaa kysymyksiään, toiveitaan ja havaintojaan siitä, miten koulu onnistuu sateenkaarinuorten huomiomisessa ja yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden edistämisessä. 

Opettajille on vinkattu lista helppoja ja nopeasti toteutettavia tehtäviä sekä videoita oppitunneilla toteutettavaksi.

Rauhankasvatusinstituutti
Sturenkatu 11
00510 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

KASVATA ROHKEASTI AKTIIVISIA MAAILMANKANSALAISIA!

Font Resize