23.4. MAAILMAN KIRJAN PÄIVÄ

Maailman kirjan päivän alkuperä on vuodessa 1926, jolloin espanjalaisen kirjakauppiaan ajatuksesta huhtikuun 23. valittiin kirjojen ja ruusujen päiväksi. Vuonna 1995 Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco julisti Kirjan ja ruusun päivän Maailman kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi. Unescon julistuksen mukaan kirjat ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina.

Maailmankoulun aamunavaus teemapäivää varten.

YK:n ylläpitämät teemapäivän kotisivut löydät täältä. Sivuilta löytyy runsaasti materiaalia englanniksi.

Varhaiskasvatus ja alakoulu

Kirjoittakaa luokan yhteinen kirja rauhasta Unescon hengen mukaisesti. Kirjoittakaa rauhasta esimerkiksi seuraavista näkökulmista: Mitä rauha tarkoittaa? Mitä rauhasta seuraa? Miten rauha saavutetaan? Omia ajatuksiani rauhasta, runo rauhasta, laulu rauhasta jne.

Tutustu Maailmankoulun Rauhanrakentajat virtuaalimatkalaukkuun.

Luetaan kirjoja:
Lasten kuvakirjat ja kirjoja 1.–2.-luokkalaisille
Kirjavinkkejä 3.–6.-luokkalaisille

Tehdään satuja ja tarinoita itse! Sinun, minun, meidän mango – Sadutusta yli kulttuurirajojen -kirja esittelee, kuinka sadutusta voi hyödyntää esimerkiksi maahanmuuttajatyössä, globaalikasvatuksessa ja kehitysyhteistyössä.

Yläkoulu ja toinen aste

Kirjoittakaa Unescon hengen mukaisesti rauhasta runoja, räppejä tai novelleja. Rauhan käsitteeseen ja rauhankasvatukseeen suomalaisessa järjestökontekstissa voitte perehtyä myös Rauhankasvatusinstituutin lyhyen historian kautta, jossa esille nostetaan instituutin toimintaan vahvasti vaikuttanut Helena Kekkonen.

Nuorten tarinaprojekti HERÄTYS – jatkokertomuksia Suomesta Madagaskarille: Taksvärkin koordinoima kirjaprojekti yhdessä Madagaskar-hankkeen luku- ja kirjoitustaitoryhmän tuotoksena on hieno kirjanen täynnä fiktiivisiä tarinoita, joiden seikkailut alkavat täällä Suomessa. Kirja on tulostettavissa.

Kirjavinkkejä: Nuorten kirjoja

info@rauhankasvatus.fi

KASVATA ROHKEASTI AKTIIVISIA MAAILMANKANSALAISIA!

Font Resize