NÄYTTELYT

Valokuvanäyttelyt

Anne Frank-historiaa nykypäivälle

Anne Frank – Historiaa nykypäivälle -näyttelyn on tuottanut hollantilainen Anne Frank House. Näyttely on kiertänyt yli sadassa maassa ja vuodesta 2012 alkaen myös Suomessa. Näyttelyn teemat eivät jää vain historialliselle tasolle, vaan Anne Frankin koskettava tarinan kautta näyttely käsittelee myös oman aikamme ennakkoluuloja, syrjintää ja ihmisoikeuskysymyksiä. Joka näyttelyä varten Rauhankasvatusinstituutti kouluttaa nuorista vertaisoppaita. Vertaisoppaat ovat tärkeä osa näyttelyprojektia. Nuoret pääsevät opastamaan näyttelyä omin sanoin ja nostamaan esille juuri heille tärkeitä asioita! Näyttelyyn kuuluu myös nuorille suunnattu valmis tehtävämateriaali, jota voi hyödyntää opetuksessa näyttelykäynnin lisäksi. Näyttelyn voi tilata kouluun, kulttuurikeskukseen, vanhainkotiin, kirjastoon tai muuhun yleiseen tilaan maksutta. Postikulut tulevat tilaajalle maksettavaksi. Ikäryhmäsuositus: yläkoulut ja toinen aste sekä aikuiset. Vertaisoppaat ovat 13-18 -vuotiaita.

Lapsen oikeudet kuvina
Tällä hetkellä Planin Globaalikoulusta tilattavia valokuvanäyttelyitä on kaksi: Vapaita unelmia ja Kaukana kotoa.  Molemmat ovat valokuvaaja Meeri Koutaniemen kuvaamia. Tilaa näyttely koulullesi, kirjastoon, nuorisotalolle tai muuhun sopivaan tilaan. Sinä vastaat näyttelyn esillepanosta ja purkamisesta ja Plan Suomi toimittaa lainattavan näyttelyn pystytysohjeineen kätevästi matkahuollon kautta suoraan haluamaasi osoitteeseen. Näyttelyiden järjestäminen on yksi helppo keino kertoa lapsen oikeuksista. Lisätietoja näyttelyiden varaustilanteesta saat sähköpostitse osoitteesta kotimaa@plan.fi.

Merkitykselliset paikat

Helinä Rautavaaran museon kiertonäyttely. Näyttelyn kuvissa maahanmuuttajataustaiset naiset ja valokuvaaja Nina-Maria Oförsagd ovat dokumentoineet havaintojaan kaupunkitilan käytöstä.

Verkkonäyttelyt

Juuret maailmalla, koti Suomessa -verkkonäyttely
Verkkonäyttely on suunnattu yläkoulu-, lukio- ja ammattikouluikäisille oppilaille ja heidän opettajilleen. Näyttelyyn on koottu maahanmuuttajataustaisten ihmisten tarinoita moninaisesta Suomesta. Sivustolta löytyy myös syventäviä tehtäviä teemoihin liittyen. Näyttely tuo aiheen lähelle jokaista!

Kasvata rohkeasti
aktiivisia maailmankansalaisia!