Tässä on oppilaille paritehtäviä Prezin virittämien teemojen mukaan. Pitäkää esityksessä taukoja pohdintojen ajan. Jakakaa ajatuksia myös yhteisesti ääneen.

– Vertaa vieruskaverin kanssa ihonväriä kämmenselästä. Kertokaa toisillenne, mitä kieliä osaatte ainakin hiukan.

– Kerro vieruskaverille, missä kaikkialla olet asunut. Tiedätkö, mistä vanhempasi ovat kotoisin.

– Mitä uskontoja tiedätte?

-Tuntuuko aina kivalta olla tyttö tai poika? Onko oikeasti olemassa asioita vain tytöille tai vain pojille?

– Miettikää pärjääkö teidän koulussa vaikkapa pyörätuolilla. (Opettaja voi tässä kiinnittää positiviista huomiota siihen, jos koulussa on pyörätuolilla liikkuvia oppilaita).

– Jutelkaa siitä kohdellaanko vanhoja ja nuoria ihmisiä samoin. Mitä kivaa voisi olla vanhuudessa, entä nuoruudessa?

– Miten voisit puuttua siihen, jos huomaat kiusaamista tai syrjintää?