Tasa-arvo toimintakulttuurin keskiöön

Täydennyskoulutus varhaiskasvatuksen ja eri asteiden koulujen ammattilaisille

Tasa-arvo toimintakulttuurin keskiöön

Miten sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta voi edistää koulun ja päiväkodin arjessa? Miten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma jalkautetaan osaksi toimintakulttuuria? Millaisia käytännöllisiä työkaluja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tueksi on tarjolla?

RKI järjestää Opetushallituksen tuella maksuttomia täydennyskoulutuksia koulujen ja päiväkotien tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelusta. Koulutus koostuu kahdesta lähipäivästä, itsenäisistä tehtävistä sekä ohjatusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tekemisestä tai muusta projektityöstä.

Mitä opit koulutuksen käytyäsi?

Koulutuksessa opitaan käyttämään uutta Gender Equality Charter Mark -tasa-arvotyökalua, jonka avulla jokainen koulu ja päiväkoti voi löytää itselleen sopivia tapoja sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Työkalu tarjoaa kouluille ja päiväkodeille ohjenuoria ja tukea koulun ja päiväkodin johtajuuden, opetussuunnitelman, ympäristön, asenteiden ja yhteisön tasa-arvoistamiseen. Tasa-arvotyökalun käytöstä on hyviä kokemuksia kouluissa ympäri Eurooppaa, ja nyt työkalua pääsee hyödyntämään myös Suomessa!

Koulutuksissa annetaan myös valmiuksia seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi, koulutus- ja uravalintojen segregaation purkamiseksi ja sukupuolen moninaisuuden huomioimiseksi kasvatuksessa. Lisäksi tutuksi tulevat tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvät lait ja asiakirjat.

Ilmoittaudu oman paikkakuntasi koulutukseen!

Varhaiskasvatuksen ja eri asteiden koulujen ammattilaisille suunnatut koulutukset järjestetään ympäri Suomea vuoden 2020 aikana. Julkaisemme lisätietoja koulutuspaikkakunnista joulukuun aikana.

Ota yhteyttä koulutussuunnittelija Matti Pihlajamaahan, mikäli kiinnostuit osallistumisesta, koulutuksen järjestämisestä tai muusta yhteistyöstä!

Matti Pihlajamaa
Koulutussuunnittelija, oppilaitostyö
matti.pihlajamaa(at)rauhankasvatus.fi
+358 50 470 2908

Rauhankasvatusinstituutti
Toinen Linja 17, 3 krs.
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Kasvata rohkeasti
rauhantekijöitä!

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Start typing and press Enter to search