Ulkoministeriöltä voitte tilata maksutta kehitystavoitteista kertovia julisteita (eläinjulisteita). Muistakaa myös tutkia mitä näette julisteiden kuvissa.

Pieni YK-kirja (klikkaa auki)

Varhaiskasvatukseen ja esi- ja alkuopetukseen suunnattu Pieni YK-kirja pohjautuu ajatukseen siitä, että Yhdistyneiden kansakuntien (YK) kantava periaate, YHTEISTYÖ, ja sen toiminnan merkittävimmät osa-alueet TURVALLISUUS, HYVINVOINTI, IHMISOIKEUDET, HÄDÄSSÄ OLEVIEN AUTTAMINEN ja YHTEISTEN SÄÄNTÖJEN LAATIMINEN ovat kaikki aiheita, jotka koskettavat myös lapsia.

Pienessä YK-kirjassa seikkailee sekalainen joukko erinäköisiä ja -kokoisia hiiriä, jotka houkuttavat tutustumaan YK:n ihmeelliseen maailmaan ja tuovat samalla luontevasti
esille ympärillämme olevaa monimuotoisuutta. Julkaisu sisältää lyhyitä lukuosioita
sekä kulloinkin käsiteltävänä olevaan teemaan sopivan leikkivinkin ja puuhatehtäviä, joista osa on helppoja ja osa vähän haastavampia. Mustavalkoiset sivut soveltuvat hyvin väritystehtäväksi pienemmille lapsille.

Tarkoituksena on, että vanhemmat, ohjaaja, opettaja tai muu aikuinen käsittelee kirjan aiheita yhdessä lasten kanssa lukien ja leikkien. Loppuun on kerätty kysymyksiä, jotka auttavat keskustelemaan käsitellyistä aiheista lasten kanssa. Puuhatehtävät soveltuvat lapsille myös itsenäisesti tehtäviksi.

Pieni YK-kirja on laadittu yhdessä lastentarhanopettajatyöryhmän kanssa, ja se on vapaasti kopioitavissa yleishyödylliseen käyttöön.
Palautetta julkaisusta voi lähettää osoitteeseen toimisto@ykliitto.fi

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Start typing and press Enter to search