1. Mitä reilu kauppa tarkoittaa? – kysymykseen vastaa hyvin tämä animaatio, joka havainnollistaa konkreettisesti, mistä reilun kaupan tuotteissa on kysymys.

 

2. Maailmankoulu on koonnut monipuolisen materiaalipaketin eettisen kaupankäynnin kysymyksistä yläkouluille ja toiselle asteelle. Maailmankauppa-nimisessä virtuaalilaukussa on runsaasti valmiita tunti-/työpajasuunnitelmia sekä harjoituksia, kuvamateriaalia ja videoita. Materiaaleista on mahdollista poimia myös yksittäisiä tehtäviä ryhmän tarpeiden mukaisesti. Johdanto-osuudesta löydät vinkkejä ja linkkejä teeman käsittelyyn yleisesti. Puuvillantuotanto-osuudesta löydät upean ja teemoja syventävän materiaalipaketin jonka avulla pääsette tutustumaan burkinafasolaisten puuvillanviljelijöiden arkeen.

 

3. Maailmankauppa-laukun materiaaleista kannattaa tutustua ainakin Connected by cotton -blogiin, joka  tuo uniikin mahdollisuuden vuoropuheluun niin puuvillan tuottajien kuin kuluttajienkin elämään. Täältä voitte seurata blogikirjoittelua ja käydä kirjoittamassa omatkin kokemuksenne siitä, mitä merkityksiä puuvillalla on teidän elämässänne!

 

4. Eettisen kaupan puolesta (Eetti) -sivustolta löydät monipuolisia tehtäviä vaatteiden elinkaareen ja kuluttamiseen liittyen. Lisäksi Eetti on kehittänyt draamatyöpajan globaalista puuvillan tuotannosta ja vaikuttamistavoista. Osa harjoituksista on käännetty myös englanniksi.

  • Puuvillan polut globaalissa kaupassa on hyvä taustamateriaali opetukseen. Julkaisussa käsitellään puuvillan historiaa, puuvillan kuluttamisen ja tuotannon ihmisoikeus- ja ympäristövaikutuksia sekä tulevaisuuden materiaalivaihtoehtoja tälle vesisyöpölle tekstiilien raaka-aineelle.

 

5. Ovatko Globaalin kuluttajan foorumi sekä globaalin kuluttajan oppikirja teille jo tuttuja? Foorumin etusivulta löydät linkit kahteen globaalin kuluttajan oppikirjaan, toisen yläkoululle ja toisen lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille.Täältä löydät helppokäyttöisen ja valmiin opettajanoppaan oppikirjoihin.  Lisäksi Globaalin kuluttajan foorumi sisältää laajasti eri taustamateriaaleja, videoita ja artikkeleita. Kannattaa hyödyntää opetuksessa laajemminkin!

 

6. Tuumasta toimeen – Globaalia ympäristökasvatusta toiminnallisesti – kasvattajan opas sisältää valmiita työpajakokonaisuuksia ilmasto-oikeudenmukaisuuden, globaalien ruokakysymysten ja vaatteiden tuotannon ongelmien käsittelyyn sekä lähiluonnon tutkimiseen, kulutusvalintojen tarkasteluun ja nuorten vaikuttamisinnon herättämiseen. Tuumasta toimeen! – opas on suunnattu 13-19 -vuotiaiden nuorten kanssa toimiville opettajille ja nuorisotyöntekijöille.

 

7. Joillekin paikkakunnille on mahdollista tilata Repu ry:n kouluvierailija kertomaan siitä, miten arkiset kulutusvalintamme vaikuttavat globaaleihin kehityskysymyksiin. Kysy lisää: Eettisen kaupan puolesta Eetti ry

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Start typing and press Enter to search