Joensuu

Tervetuloa Joensuun ja Joensuun seudun Maailmankoulun sivuille!

Maailmankoulu aloitti toimintansa Joensuussa ja Joensuun seudulla lukuvuonna 2017-2018. Maailmankoulun yhteyshenkilönä toimii Joensuun seudun OPS-koordinaattori Leena Muona leena.muona(at)joensuu.fi

Maailmankoulun matkalaukut

Joensuussa ja Joensuun seudulla Maailmankoulun matkalaukut löytyvät Vaarakirjastoista ja liikkuvat kätevästi kirjastoauton matkassa. Matkalaukut ovat varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen suunnattuja teemakohtaisia materiaalipaketteja, joita jokainen Joensuun seudun globaalikasvattaja voi lainata käyttöönsä.

Matkalaukut ovat lainattavissa Vaarakirjastoista syksystä 2018 lähtien. Laukut löytyvät Joensuun pääkirjastolta ja ne liikkuvat kätevästi kirjastoauton mukana. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja laina-aika on 2 viikkoa.

Matkalaukkujen teemat:

Lapsen oikeudet
Materiaaleja YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen teemojen käsittelyyn toiminnallisesti.

Rauhan rakentajat
Matkalaukussa käsitellään rauhan kysymyksiä pienten lasten elämään soveltuvalla tavalla. Esimerkiksi konfliktin ratkaisutaidot, väkivallattomuus, sovittelutaidot, kaveritaidot ja empatiataidot ovat tärkeitä opittavia taitoja.

Vihreä laukku
Matkalaukussa tutustutaan kestävän kehityksen teemoihin pienille lapsille soveltuvien tuntisuunnitelmien ja materiaalien kautta esimerkiksi kierrätyksen ja kulutuksen teemoihin.

Minä ja muut – me yhdessä!
Matkalaukun kautta lapset pääsevät pohtimaan omaa identiteettiään, perhettään ja elinympäristöään. Millainen olen? Millaisia ovat muut? Saanko olla tällainen ja annanko tilaa toisille olla omanlaisiaan? Miten toimimme yhdessä niin että kaikilla on hyvä olla?

Ihmisiä liikkeellä
Matkalaukussa pohditaan ja käsitellään lähtemistä ja uuteen paikkaan saapumista. Millaista on esimerkiksi ystävystyminen ilman yhteistä kieltä?

 

Rauhankasvatusinstituutti
Toinen Linja 17, 3 krs.
00530 Helsinki
maailmankoulu@rauhankasvatus.fi

Kasvata rohkeasti aktiivisia maailmankansalaisia!

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Start typing and press Enter to search