Jyväskylä

Tervetuloa Jyväskylän Maailmankoulun sivuille!

Jyväskylä on Maailmankoulun uusin yhteistyöpaikkakunta. Toiminta käynnistyi Jyväskylässä syksyllä 2019.- 0

Maailmankoulun matkalaukut

Varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen suunnatut Maailmankoulun matkalaukut ovat lainattavissa Jyväskylässä kirjastosta syksystä 2020 lähtien.

Matkalaukkujen teemat:

Lapsen oikeudet
Materiaaleja YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen teemojen käsittelyyn toiminnallisesti.

Rauhan rakentajat
Matkalaukussa käsitellään rauhan kysymyksiä pienten lasten elämään soveltuvalla tavalla. Esimerkiksi konfliktin ratkaisutaidot, väkivallattomuus, sovittelutaidot, kaveritaidot ja empatiataidot ovat tärkeitä opittavia taitoja.

Vihreä laukku
Matkalaukussa tutustutaan kestävän kehityksen teemoihin pienille lapsille soveltuvien tuntisuunnitelmien ja materiaalien kautta esimerkiksi kierrätyksen ja kulutuksen teemoihin.

Minä ja muut – me yhdessä!
Matkalaukun kautta lapset pääsevät pohtimaan omaa identiteettiään, perhettään ja elinympäristöään. Millainen olen? Millaisia ovat muut? Saanko olla tällainen ja annanko tilaa toisille olla omanlaisiaan? Miten toimimme yhdessä niin että kaikilla on hyvä olla?

Ihmisiä liikkeellä
Matkalaukussa pohditaan ja käsitellään lähtemistä ja uuteen paikkaan saapumista. Millaista on esimerkiksi ystävystyminen ilman yhteistä kieltä?

info@rauhankasvatus.fi

KASVATA ROHKEASTI AKTIIVISIA MAAILMANKANSALAISIA!

Font Resize