Kokkola – Karleby

Kokkolan maailmankoulun tiimi 2017-2018

Eeva-Liisa Kiiskilä (yläkoulut, tiiminvetäjä) eeva-liisa.kiiskila@edu.kokkola.fi, 040-4892129

Pauliina Savolainen (lukiot) pauliina.savolainen@edu.kokkola.fi

Minna Nyakwama (alakoulut) minna.nyakwama@edu.kokkola.fi

Hanna Koski-Vähälä (alakoulut) hanna.koski-vahala@edu.kokkola.fi

Nina Hansén (svenskspråkiga skolor) nina.hansen@edu.kokkola.fi

Hanna Hautasaari (varhaiskasvastus) hanna.hautasaari@edu.kokkola.fi

Maailmankoulun tiimiin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse. Maailmankoulun tiimiä voit tavata koulutuksissa, oppimiskahviloissa tai voit kutsua meidät omaan oppilaitokseesi. Tieto tapahtumista ja vinkeistä kulkee koulutussuunnittelijan tai globaalikasvatuksen vastuuopettajien kautta. Jokaisesta koulusta ja lukiosta löytyy globaalikasvatuksen vastuuopettaja. Jatkossa myös materiaalit jaetaan tämän kanavan kautta. Maailmankoulun tiimissä on myös varhaiskasvatuksen edustus. Parhaiten pysyt ajantasalla seuraamalla blogiamme.

Olethan tutustunut Kokkolan koulujen globaalikasvatuksen blogiin?

Kokkolan opetustoimen kehittämistiimillä on blogisivusto, johon kerätään tietoa koulujen globaalikasvatukseen ja kansainvälisiin toimintoihin liittyvistä tapahtumista ja uutisista. Blogin kautta pyritään tuomaan nämä asiat kevyessä ja raikkaassa muodossa kaikkien halukkaiden saataville. Jos koulussasi järjestetään jokin tapahtuma tai on muuta toimintaa globaalikasvatukseen liittyen, ota yhteyttä yllä mainittuihin Maailmankoulun globaalikasvatusopettajiin laittamalla viestiä ja kuvia blogattavaksi.

Linkki blogiin: http://globaalikasvatuskokkola.wordpress.com

Har du läst vår blogg om global fostran och internationella frågor?

Utvecklingsteamet inom Karleby stads utbildningsväsende har en blogg, där det samlas information om global fostran och internationella frågor. På bloggen presenteras dessa i lättsam form för alla intresserade. Om din skola tänker ordna ett evenemang eller verksamhet som tangerar global fostran, ta gärna kontakt med Nina Hansén så kan vi blogga med text och bilder om det som händer på er skola.

Länk till bloggen: http://globaalikasvatuskokkola.wordpress.com

Kouluvierailijat Kokkolan seudulla

Evs-vapaaehtoisten ja Erasmus-opiskelijoiden kouluvierailut

Erasmus-hanke

Peruskoulujen ja lukioiden oppilailla ja opettajilla on nyt mahdollisuus kutsua vieraaksi eurooppalaisia vaihto-opiskelijoita ja vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka saapuvat kertomaan kotimaastaan ja kulttuuristaan. Samalla opiskelijat ja vapaaehtoistyöntekijät pääsevät tutustumaan koulujen arkeen. Vaihto-opiskelijat/vapaaehtoiset voivat kouluvierailuillaan esimerkiksi osallistua kielten- ja aineenopetukseen, kertoa Erasmus-opiskelustaan/vapaaehtoistyöstään opinto-ohjauksen tunnilla, toteuttaa kansainvälisyyteen liittyvän projektin yksittäisen luokan kanssa tai osallistua koulun kv-päivän ohjelmaan. Opiskelijat vierailevat kouluissa opettajien esittämien toivomusten ja kunkin opiskelijan/vapaaehtoisen oman erityisosaamisen mukaan

Lisätietoa: http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/25/. Kyseisellä sivulla on myös linkki tähän lomakkeeseen (http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/39/), jonka kautta opettajat voivat ilmoittaa kiinnostuksensa vastaanottaa kouluvierailija.

 

Projektet Erasmus i skolan

 I grundskolan och gymnasiet finns nu möjligheter att bjuda in europeiska studerande eller volontärer som kommer och berättar om sitt land och sin kultur.På samma gång stiftar de bekantskap med skolvardagen i Finland. De kan inbjudas att delta i språk- eller ämnesundervisning, de kan berätta om sina studier eller delta som experter i t.ex. en internationell dag på skolan. Studerandena deltar och medverkar helt enligt skolans lärares önskemål och utgående från egna erfarenheter och färdigheter.

Mera information:http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/25/ samt ansökan på blanketten  (http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/39/

 

Unicef

Voit pyytää UNICEFilta vierailijaa koululle kertomaan joko UNICEFista yleisesti tai tietystä kansainvälisyyskasvatuksen teemasta. Vierailijat voivat myös tulla pitämään aamunavauksia tai avaamaan UNICEF-tapahtumanne. Voit myös pyytää paikallisryhmästä kouluyhteyshenkilöä kertomaan, miten paikallisryhmä ja oppilaitoksesi voisivat tehdä yhteistyötä.
Yhteystiedot. 

Du kan be en besökare från UNICEF att komma till skolan och berätta om global fostran eller något annat tema.

 

Suomen Pakolaisapu/Finlands flyktinghjälp

Suomen Pakolaisavun kouluvierailijoista saa lisätietoa Katri Aallolta. katri.aalto(at)pakolaisapu.fi

Finlands flyktinghjälp besöker också gärna skolor. Mera information se ovan.

 

Plan Suomi Säätiö/Plan Finland Stiftelsen

Planin Lapsen oikeuksien lähettilästä voi tiedustella koululle osoitteesta kotimaa(at)plan.fi .

Plan Finland, som arbetar med barnens rättigheter, gör även skolbesök. Se kontaktinfo ovan.

 

Maan Ystävien Ekologinen velka –kouluvierailut

Kouluvierailut tukevat opetussuunnitelman kansainvälisyyskasvatuksen tavoitteita ja antavat oppilaille välineitä arvioida globaaleja ilmiöitä ympäristöoikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Vierailun aikana oppilaat tutustuvat monipuolisten materiaalien sekä osallistavan tapaus- ja tarinatyöskentelyn keinoin globaalin Etelän ja teollisen Pohjoisen materiaalisen vuorovaikutuksen vaikutuksiin Etelän ihmisten elinympäristöihin.
Maan ystävät ry, puh. 045-8983551, karel.keiramo(at)maanystavat.fi

Rauhankasvatusinstituutti
Toinen Linja 17, 3 krs.
00530 Helsinki
maailmankoulu@rauhankasvatus.fi

Kasvata rohkeasti
aktiivisia maailmankansalaisia!

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Start typing and press Enter to search