Kokkola – Karleby

Tervetuloa Kokkolan maailmankoulun sivuille!

Varhaiskasvatuksesta, alakoulusta, yläkoulusta ja lukiosta löytyy globaalikasvatuksen vastuuopettaja. Maailmankoulun tiimiä voit tavata koulutuksissa, oppimiskahviloissa tai voit kutsua meidät omaan oppilaitokseesi. Parhaiten pysyt ajantasalla seuraamalla blogiamme!

Maailmankoulun yhteyshenkilöt 2017-2018:

Eeva-Liisa Kiiskilä (yläkoulut, tiiminvetäjä) eeva-liisa.kiiskila(at)edu.kokkola.fi, 040-4892129
Pauliina Savolainen (lukiot) pauliina.savolainen(at)edu.kokkola.fi
Minna Nyakwama (alakoulut) minna.nyakwama(at)edu.kokkola.fi
Hanna Koski-Vähälä (alakoulut) hanna.koski-vahala(at)edu.kokkola.fi
Nina Hansén (svenskspråkiga skolor) nina.hansen(at)edu.kokkola.fi
Hanna Hautasaari (varhaiskasvastus) hanna.hautasaari(at)edu.kokkola.fi

Olethan tutustunut Kokkolan koulujen globaalikasvatuksen blogiin?

Kokkolan opetustoimen kehittämistiimillä on blogisivusto, johon kerätään tietoa koulujen globaalikasvatukseen ja kansainvälisiin toimintoihin liittyvistä tapahtumista ja uutisista. Jos koulussasi järjestetään jokin tapahtuma tai on muuta toimintaa globaalikasvatukseen liittyen, ota yhteyttä yllä mainittuihin Maailmankoulun globaalikasvatusopettajiin laittamalla viestiä ja kuvia blogattavaksi.

Har du läst vår blogg om global fostran och internationella frågor?

Utvecklingsteamet inom Karleby stads utbildningsväsende har en blogg, där det samlas information om global fostran och internationella frågor. Om din skola tänker ordna ett evenemang eller verksamhet som tangerar global fostran, ta gärna kontakt med Nina Hansén så kan vi blogga med text och bilder om det som händer på er skola.

Kouluvierailijat Kokkolan seudulla

Evs-vapaaehtoisten ja Erasmus-opiskelijoiden kouluvierailut
Peruskoulujen ja lukioiden oppilailla ja opettajilla on nyt mahdollisuus kutsua vieraaksi eurooppalaisia vaihto-opiskelijoita ja vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka saapuvat kertomaan kotimaastaan ja kulttuuristaan. Samalla opiskelijat ja vapaaehtoistyöntekijät pääsevät tutustumaan koulujen arkeen. Vaihto-opiskelijat/vapaaehtoiset voivat kouluvierailuillaan esimerkiksi osallistua kielten- ja aineenopetukseen, kertoa Erasmus-opiskelustaan/vapaaehtoistyöstään opinto-ohjauksen tunnilla, toteuttaa kansainvälisyyteen liittyvän projektin yksittäisen luokan kanssa tai osallistua koulun kv-päivän ohjelmaan. Opiskelijat vierailevat kouluissa opettajien esittämien toivomusten ja kunkin opiskelijan/vapaaehtoisen oman erityisosaamisen mukaan

Lisätietoa: http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/25/. Kyseisellä sivulla on myös linkki tähän lomakkeeseen (http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/39/), jonka kautta opettajat voivat ilmoittaa kiinnostuksensa vastaanottaa kouluvierailija.

Projektet Erasmus i skolan
I grundskolan och gymnasiet finns nu möjligheter att bjuda in europeiska studerande eller volontärer som kommer och berättar om sitt land och sin kultur.På samma gång stiftar de bekantskap med skolvardagen i Finland. De kan inbjudas att delta i språk- eller ämnesundervisning, de kan berätta om sina studier eller delta som experter i t.ex. en internationell dag på skolan. Studerandena deltar och medverkar helt enligt skolans lärares önskemål och utgående från egna erfarenheter och färdigheter.

Mera information:http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/25/ samt ansökan på blanketten  (http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/project/5/39/

Unicef
Voit pyytää UNICEFilta vierailijaa koululle kertomaan joko UNICEFista yleisesti tai tietystä kansainvälisyyskasvatuksen teemasta. Vierailijat voivat myös tulla pitämään aamunavauksia tai avaamaan UNICEF-tapahtumanne. Voit myös pyytää paikallisryhmästä kouluyhteyshenkilöä kertomaan, miten paikallisryhmä ja oppilaitoksesi voisivat tehdä yhteistyötä.
Yhteystiedot.
Du kan be en besökare från UNICEF att komma till skolan och berätta om global fostran eller något annat tema.

Suomen Pakolaisapu/Finlands flyktinghjälp
Suomen Pakolaisavun kouluvierailijoista saa lisätietoa Katri Aallolta. katri.aalto(at)pakolaisapu.fi
Finlands flyktinghjälp besöker också gärna skolor. Mera information se ovan.

Plan Suomi Säätiö/Plan Finland Stiftelsen
Planin Lapsen oikeuksien lähettilästä voi tiedustella koululle osoitteesta kotimaa(at)plan.fi
Plan Finland, som arbetar med barnens rättigheter, gör även skolbesök. Se kontaktinfo ovan.

Maan Ystävien Ekologinen velka –kouluvierailut
Kouluvierailut tukevat opetussuunnitelman kansainvälisyyskasvatuksen tavoitteita ja antavat oppilaille välineitä arvioida globaaleja ilmiöitä ympäristöoikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Vierailun aikana oppilaat tutustuvat monipuolisten materiaalien sekä osallistavan tapaus- ja tarinatyöskentelyn keinoin globaalin Etelän ja teollisen Pohjoisen materiaalisen vuorovaikutuksen vaikutuksiin Etelän ihmisten elinympäristöihin.
Maan ystävät ry, puh. 045-8983551, karel.keiramo(at)maanystavat.fi

Kasvata rohkeasti