Unicefs material för global fostran

Hunger på Schemat

WFP har i år valt att fokusera på hur viktigt det är för skolbarn att få tillgång till näringsrik mat och hur bristen på detta får avgörande konsekvenser på inlärningsförmågan för miljontals barn runt om i världen.

Röda korsets material för lågstadier:

Röda korsets skolsajt (Sverige)
Lärarrum, information och idéer för undervisning.

På riktigt!
Metodhandboken för behandling av barnets rättigheter i skolorna. Handboken innehåller 20 olika övningar och lämpar sig särskilt för grundskolor och gymnasium. (Dagsverke rf och SOOL)

Rädda barnen

Material till lärare. Härifrån kommer ni åt stödmaterial som hjälper er att behandla dagsverkesinsamlingens tema med eleverna.

Millenniesagor
Milleniesagor är små berättelser som handlar om stora saker. Åtta berättelser ingår i sagosamlingen, en för vart och ett av FN:s  millenniemål. Författarna heter Tomi Kontio, Tittamari Marttinen, Eppu Nuotio och Timo Parvela. Bildkonstnär Julia Vuori står för illustrationerna.

Hållbar utveckling i skolan (pdf)
Guiden för att ordna och planera hållbar utveckling i grundskolor.

Barn och ungas rätt i ett förändrat klimat
Plan Sveriges material om barnens rättigheter och klimatförändring.

Världens spel och lekar
Hur leker man den zambiska stenleken eller spelar koreansk tofsboll? Vad är Piñata? Lekar och spel från Asien, Afrika, Europa och Latinamerika.

WWF
Här hittar du alla de materiella, som lämpar sig för miljöundervisning och utbildning för hållbar utveckling.
Välja språk för den svenska.

Smart med mindre avfall
Den Smarta Skoleleven innehåller ett mångsidigt urval av uppgifter. Dom lämpar sig vid undervisningen av olika läroämnen på de lägre klasserna. Dessa har kläckts och kommenterats av lärare vid huvudstadsregionens lägre klasser.