Unicefs material för global fostran

Hunger på Schemat
WFP (World Food Program) fokuserar på hur viktigt det är för skolbarn att få tillgång till näringsrik mat. Bristen på bra mat har avgörande konsekvenser för inlärningsförmågan för miljontals barn runt om i världen.

Röda korsets material för lågstadier:

Röda korsets skolsajt (Sverige)
Material, information och idéer för undervisning.

På riktigt!
En metodhandbok för behandling av barnens rättigheter i skolor. Handboken innehåller 20 olika övningar och lämpar sig särskilt för grundskolor och gymnasium (Dagsverke rf och SOOL).

Rädda barnen
Material till lärare. På sidan finns stödmaterial som hjälper till att behandla dagsverkesinsamlingens teman med eleverna.

Millenniesagor
Milleniesagor är små berättelser som handlar om stora saker. Åtta berättelser ingår i sagosamlingen, en saga för varje FN:s  millenniemål. Skapad av författarna Tomi Kontio, Tittamari Marttinen, Eppu Nuotio och Timo Parvela. Bildkonstnären Julia Vuori står för illustrationerna.

Hållbar utveckling i skolan (pdf)
Guiden för att ordna och planera hållbar utveckling i grundskolor.

Världens spel och lekar
Hur leker man den zambiska stenleken eller spelar koreansk tofsboll? Vad är Piñata? Lekar och spel från Asien, Afrika, Europa och Latinamerika.

WWF
Här hittar du alla de material som lämpar sig för miljöundervisning och utbildning för hållbar utveckling. Välj de svenskspråkiga materialen.

Smart med mindre avfall
Guiden innehåller ett mångsidigt urval av uppgifter. Uppgifterna lämpar sig till undervisning av olika läroämnen på de lägre klasserna. Dessa har skapats och testats av lärare i huvudstadsregionen som jobbar med lägre klasser.