Skip to content

Oulu

Tervetuloa Oulun Maailmankoulun sivuille!

Maailmankoulu on osa Oulun sivistys- ja kulttuuripalveluiden toimintaa.

Yhteyshenkilö:
Sari Lahdenperä p. 044 703 8245, sari.lahdenpera(at)ouka.fi

Oulun Maailmankoulun matkalaukut ja muut lainattavat materiaalit

Maailmankoulun matkalaukut ovat Oulunsalon kirjaston kokoelmissa. Ohjeet laukkujen lainaamiseen ja kuvaukset laukkujen sisällöistä löytyvät Kirjastoreitti-sivuilta. Matkalaukkuja voi varata OUTI-verkkokirjaston kautta.

Saamelaiset-matkalaukku löytyy Mäntylä-Snellmanin päiväkodista. Yhteyshenkilö lainaukselle: Maila Vaarala (at ouka.fi) tai p. 044-703 6930.

Maailmankoulun teemoihin liittyvää kirjallisuutta löytyy myös Napista Byströmiltä. Aineistoa löytyy mm. opetuksen ja kasvatuksen ja monikulttuurisen työn aihepiireistä. Lisätietoa: http://www.nettinappi.fi/

Materiaaleja ja välineitä kestävään kehitykseen ja luontoteemaan on lainattavissa Timosenkosken Luontokoululta. Yhteyshenkilö Outi Mustonen, luontokoulu(at)eduouka.fi

Oheisissa tiedostoissa tarkemmat kuvaukset Oulun Maailmankoulun kirjaston materiaaleista:
Maailmankoulun matkalaukut Raahessa
Globaalikasvatuksen elokuvamateriaalia
Globaalikasvatuksen pelejä

Kouluvierailijat Oulun seudulla

Kouluilla on mahdollisuus tilata vierailija puhumaan oppilaille eri globaalikasvatuksen teemoista. Oheiseen listaan on koottu nimenomaan Oulun seudulla toimivia maksuttomia kouluvierailijoita.

PLAN
Lapsen oikeuksien lähettiläät tuovat päiväkoteihin, kouluihin ja nuorisotaloille toiminnallisia oppitunteja ja työpajoja liittyen lapsen oikeuksiin ja kehityskysymyksiin. Maksuttomilla vierailuillaan lähettiläät käyttävät perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien teemoihin liittyviä Planin Globaalikoulun materiaaleja. Vierailun voi tilata helposti tilauslomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteesta kotimaa@plan.fi.

UNICEF
Maksuttomat kouluvierailut käsittelevät innostavalla tavalla lapsen oikeuksia, UNICEFin työtä ja muita ihmisoikeuskasvatuksen teemoja. Kouluvierailujen keston ja tarkemman sisällön voi sopia tarkemmin vierailijan kanssa. Varaa omaan oppilaitokseen UNICEFin vierailija Jani Lydénin (jani.lyden@unicef.fi tai puh. +358 440 456 020) kanssa. Vierailut voidaan pitää suomeksi tai englanniksi. Myös ruotsinkieliset tilaisuudet ovat varattavissa osoitteesta information@unicef.fi tai puhelimitse +358 958 450 290.

TAKSVÄRKKI
Kouluvierailulla tutustutaan lapsen oikeuksiin ja nuorten arkeen kehitysmaissa uudesta näkökulmasta. Vierailijan pitämät oppitunnit tai työpajat ovat erityisesti suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle. Lisää tietoa vierailuista saa globaalikasvatuksen suunnittelija Anna Kivimäeltä (anna.kivimaki@taksvarkki.fi tai puh. 050 348 566). Vierailun omalle koululle voi myös tilata suoraan tilauslomakkeen kautta.

SUOMEN PUNAINEN RISTI
Maksuttomia vierailuja ala- ja yläkouluille. Esitykset käsittelevät esimerkiksi antirasismin ja yhdenvertaisuuden teemoja. Lisätietoja vierailuista antaa kouluyhteistyön koordinaattori Johanna Korkeamäki (johanna.korkeamaki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2114).

NUORTEN AKATEMIA
Uusia maksuttomia etäkouluvierailuja yläkouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille. Vierailut ovat aiheeltaan globaalikasvatuksellisia ja ne tapahtuvat internetin välityksellä. Kysymykset vierailuista sekä varaukset voi lähettää osoitteeseen kouluvierailija@nuortenakatemia.fi.

OULUN SETA

Oulun Seta ry tekee ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuustyötä muun muassa vierailemassa kouluissa, oppilaitoksissa ja nuorisotaloilla. Setan vertaiskouluttajat jakavat tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä sekä avaavat niitä ennakkoluuloja ja stereotypioita, joita sukupuoleen ja seksuaalisuuteen usein liitetään. Vertaiskouluttajien koulujen ja oppilaitosten opiskelijoille suunnatut luennot ovat maksuttomia. Luentojen lisäksi Setan kouluttajia voi myös kysyä vetämään toiminnallisia harjoituksia, työpajaa, infopöytää tms. koululle, nuorisotalolle tai tapahtumiin. Lisätietoa vertaiskoulutuksista täältä. Yhteydenotot: koulutus (at)oulunseta.fi

Rauhankasvatusinstituutti
Toinen Linja 17, 3 krs.
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

KASVATA ROHKEASTI AKTIIVISIA MAAILMANKANSALAISIA!

Font Resize