Oulu

Tervetuloa Oulun Maailmankoulun sivuille!

Maailmankoulu on osa Oulun sivistys- ja kulttuuripalveluiden toimintaa.

Yhteysopettajat:
Pauliina Kanervo p. 050 592 3965, pauliina.kanervo(at)ouka.fi
Sari Lähdenperä p. 044 703 8245, sari.lahdenpera(at)ouka.fi

Koulutukset Oulussa

Yhtä aikaa! -yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnittelukoulutuksia järjestetään kaikkien asteiden opettajille ja varhaiskasvattajille. Syksyn aikana kaksipäiväisiä Opetushallituksen tukemia maksuttomia koulutuksia on ainakin Helsingissä, Tampereella, Mikkelissä, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa ja Raumalla. Koulutuksen esittelyvideo (2:20)

Ilmoittautumislinkki tulossa pian!

Oulun Maailmankoulun matkalaukut ja muut lainattavat materiaalit

Maailmankoulun matkalaukut ovat Oulunsalon kirjaston kokoelmissa. Ohjeet laukkujen lainaamiseen ja kuvaukset laukkujen sisällöistä löytyvät Kirjastoreitti-sivuilta. Matkalaukkuja voi varata OUTI-verkkokirjaston kautta.

Saamelaiset matkalaukku löytyy Mäntylä-Snellmanin päiväkodista. Tilaustiedot: Saamelaiset -matkalaukku

Maailmankoulun teemoihin liittyvää kirjallisuutta löytyy myös Napista Byströmiltä. Aineistoa löytyy mm. opetuksen ja kasvatuksen ja monikulttuurisen työn aihepiireistä. Lisätietoa: http://www.nettinappi.fi/kirjasto/

Materiaaleja ja välineitä kestävään kehitykseen ja luontoteemaan on lainattavissa Timosenkosken Luontokoululta. Yhteyshenkilö Outi Mustonen, luontokoulu(at)eduouka.fi

Oheisissa tiedostoissa tarkemmat kuvaukset Oulun Maailmankoulun kirjaston materiaaleista:
Maailmankoulun matkalaukut Raahessa
Globaalikasvatuksen elokuvamateriaalia
Globaalikasvatuksen pelejä

Kouluvierailijat Oulun seudulla

Kouluilla on mahdollisuus tilata vierailija puhumaan oppilaille eri globaalikasvatuksen teemoista. Oheiseen listaan on koottu nimenomaan Oulun seudulla toimivia maksuttomia kouluvierailijoita.

PLAN
Lapsen oikeuksien lähettiläät tuovat päiväkoteihin, kouluihin ja nuorisotaloille toiminnallisia oppitunteja ja työpajoja liittyen lapsen oikeuksiin ja kehityskysymyksiin. Maksuttomilla vierailuillaan lähettiläät käyttävät perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien teemoihin liittyviä Planin Globaalikoulun materiaaleja. Vierailun voi tilata helposti tilauslomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteesta kotimaa@plan.fi.

UNICEF
Maksuttomat kouluvierailut käsittelevät innostavalla tavalla lapsen oikeuksia, UNICEFin työtä ja muita ihmisoikeuskasvatuksen teemoja. Kouluvierailujen keston ja tarkemman sisällön voi sopia tarkemmin vierailijan kanssa. Varaa omaan oppilaitokseen UNICEFin vierailija Jani Lydénin (jani.lyden@unicef.fi tai puh. +358 440 456 020kanssa. Vierailut voidaan pitää suomeksi tai englanniksi. Myös ruotsinkieliset tilaisuudet ovat varattavissa osoitteesta information@unicef.fi tai puhelimitse +358 958 450 290.

TAKSVÄRKKI
Kouluvierailulla tutustutaan lapsen oikeuksiin ja nuorten arkeen kehitysmaissa uudesta näkökulmasta. Vierailijan pitämät oppitunnit tai työpajat ovat erityisesti suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle.  Lisää tietoa vierailuista saa globaalikasvatuksen suunnittelija Anna Kivimäeltä (anna.kivimaki@taksvarkki.fi tai puh. 050 348 566). Vierailun omalle koululle voi myös tilata suoraan tilauslomakkeen kautta.

SUOMEN PUNAINEN RISTI
Maksuttomia vierailuja ala- ja yläkouluille. Esitykset käsittelevät esimerkiksi ensiavun, seksuaaliterveyden, päihteettömyyden, antirasismin ja yhdenvertaisuuden teemoja. Lisätietoja vierailuista antaa kouluyhteistyön koordinaattori Johanna Korkeamäki (johanna.korkeamaki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2114).

NUORTEN AKATEMIA
Uusia maksuttomia etäkouluvierailuja yläkouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille.  Vierailut ovat aiheeltaan globaalikasvatuksellisia ja ne tapahtuvat internetin välityksellä. Kysymykset vierailuista sekä varaukset voi lähettää osoitteeseen kouluvierailija@nuortenakatemia.fi

WWF
Vierailujen ympäristökasvatukselliset teemat käsittelevät esimerkiksi luonnon monimuotoisuutta ja sen edistämistä sekä metsän ja lahopuiden merkitystä. Ne toteutetaan toiminnallisina oppitunteina ja ne soveltuvat 1.–6. luokkien opetukseen. Oulun ja lähikuntien kouluvierailijana toimii Tiina Sihto (reatiinas@gmail.com, puh. 045 277 4546). Häneen voi olla suoraan yhteydessä.

Kasvata rohkeasti aktiivisia maailmankansalaisia!