Oulu

Tervetuloa Oulun Maailmankoulun sivuille!

Maailmankoulu on osa Oulun sivistys- ja kulttuuripalveluiden toimintaa.

Yhteysopettajat:
Pauliina Kanervo p. 050 592 3965, pauliina.kanervo(at)ouka.fi
Sari Lähdenperä p. 044 703 8245, sari.lahdenpera(at)ouka.fi

Oulun Maailmankoulun matkalaukut ja muut lainattavat materiaalit

Maailmankoulun matkalaukut ovat Oulunsalon kirjaston kokoelmissa. Ohjeet laukkujen lainaamiseen ja kuvaukset laukkujen sisällöistä löytyvät Kirjastoreitti-sivuilta. Matkalaukkuja voi varata OUTI-verkkokirjaston kautta.

Saamelaiset matkalaukku löytyy Mäntylä-Snellmanin päiväkodista. Tilaustiedot: Saamelaiset -matkalaukku

Maailmankoulun teemoihin liittyvää kirjallisuutta löytyy myös Napista Byströmiltä. Aineistoa löytyy mm. opetuksen ja kasvatuksen ja monikulttuurisen työn aihepiireistä. Lisätietoa: http://www.nettinappi.fi/kirjasto/

Materiaaleja ja välineitä kestävään kehitykseen ja luontoteemaan on lainattavissa Timosenkosken Luontokoululta. Yhteyshenkilö Outi Mustonen, luontokoulu(at)eduouka.fi

Oheisissa tiedostoissa tarkemmat kuvaukset Oulun Maailmankoulun kirjaston materiaaleista:
Maailmankoulun matkalaukut Raahessa
Globaalikasvatuksen elokuvamateriaalia
Globaalikasvatuksen pelejä

Kouluvierailijat Oulun seudulla

Kouluilla on mahdollisuus tilata vierailija puhumaan oppilaille eri globaalikasvatuksen teemoista. Oheiseen listaan on koottu nimenomaan Oulun seudulla toimivia kouluvierailijoita, joista valtaosa on maksuttomia.

MAANYSTÄVÄT
Maan ystävien Globaalia ympäristökasvatusta -hanke tarjoaa yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja nuorisotaloille apua globaalin ympäristöpäivän järjestämiseksi. Tarjoamme teemapäivään vapaaehtoisten pitämiä toiminnallisia työpajoja, aamunavauksen ja ideoita koko kolun toiminnaksi.

Yhteydenotot: Anni Kiviranta, hankekoordinaattori,Globaalia ympäristökasvatusta -hanke Maan ystävät ry. annikiviranta@maanystavat.fi, 050-43 23 500. lue lisää ja tilaa ympäristökasvatuspäivä

ILMARI
Ilmari on Maan ystävienLuonto-LiitonDodon ja Nuorten Akatemian yhteinen ilmastotiedotushanke. Ilmarin tavoitteena on auttaa nuoria hahmottamaan omaa rooliaan ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä.

Ilmari tarjoaa yläkouluille maksuttomia kouluvierailuja. Ilmari-kouluvierailulla matkataan 15-vuotiaan Vennin mukana tutustumassa ilmastonmuutoksen ratkaisuihin Nigeriassa, Brasiliassa ja Suomessa. Matkan aikana keskustellaan siitä, millainen onnellinen tulevaisuus voisi olla ja miten nuoret voivat olla mukana ratkaisemassa ilmastonmuutosta.

Koulutettujen kouluvierailijoiden pitämät Ilmari-oppitunnit soveltuvat hyvin esimerkiksi maantiedon, biologian, yhteiskuntaopin tai äidinkielen opetuksen tueksi tai teemapäivän virittäjäksi. Ilmari-kouluvierailun voi tilata helposti Nuorten Akatemian Note-nettipalvelusta.

UNICEF
Kouluvierailuja, aamunavauksia, teemapäiviin osallistumista. Teemoina lasten oikeudet sekä Unicef-kohdemaat. Koulutukset maksuttomia. Kouluvierailujen järjestämisessä etusija on Unicef-kouluilla.
Yhteyshenkilö: Eija Ruohomäki 044-703 9189 tai eija.ruohomaki(at)ouka.fi.

POHJOIS-SUOMEN PÄÄSKYT/MAAILMANKAUPPA JUUTTIPUTIIKKI
Kouluvierailuja mahdollisuuksien mukaan, ensisijaisesti opettajille suunnatut koulutukset Maailmankaupan ja Reilun kaupan aihepiireistä. Maksuttomia. Yhteyshenkilö: Liisa Tervo 08-311 51 89, putiikki(at)juuttiputiikki.fi

PLAN LÄHETTILÄÄT
Planin Lapsen oikeuksien lähettiläät ovat koulutettuja lapsen oikeuksien puolestapuhujia, jotka vierailevat päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotaloissa ja -järjestöissä pitämässä toiminnallisia oppitunteja ja työpajoja liittyen lapsen oikeuksiin ja kehityskysymyksiin. Teemat liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoihin ja aihekokonaisuuksiin sekä ainekohtaisiin opetussuunnitelmiin. Tunnit toteutetaan monipuolisia työtapoja käyttäen sekä osallistujat huomioon ottaen. Lähettiläillemme voi esittää toiveita vierailun aiheesta ja tunnin sisällöstä. Tunnit ovat vastaanottajalle maksuttomia.
Voit tilata lähettiläsvierailun tilauslomakkeella. Lisätietoja osoitteesta kotimaa@plan.fi

OULU-MATAGALPA
Maksuttomia kouluvierailuja. Teemoina Nicaragua: koulunkäynti Nicaraguassa, Ympäristökasvatushanke Matagalpan 10 koulussa, kummilapsitoiminta Matagalpassa sekä Oulun kummikaupunki Matagalpa.
Yhteyshenkilö: pj.oulumatagalpa@gmail.com

TAKSVÄRKKI
Maksuttomia kouluvierailuja peruskouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Taksvärkki ry:n kouluvierailijat voivat tutustuttaa lapsen oikeuksiin toiminnallisia menetelmiä käyttäen, kertoa  nuorten elämästä kehitysmaissa, vetää lapsityövoiman hyväksikäyttöön pureutuvan Bengalia-roolipelin tai ohjata Fotonovela-työpajan, jossa luodaan kuvatarina. Vierailun kesto ja sisältö räätälöidään koulun toiveiden mukaan. Tilaa kansainvälisyyskouluttaja: http://www.taksvarkki.fi/tv/category/opettajille/tilaa-kv-kouluttaja. Lisätietoa: globaalikasvatuksen suunnittelija Leena Honkasalo, puh. (09) 5845 5504, leena.honkasalo(at)taksvarkki.fi.

SETA
Kouluvierailuja ihmisoikeuksiin, normikriittisyyteen, seksuaalisen
suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen sekä syrjimättömyyteen
liittyen. Maksuttomia peruskoulun, lukion ja 2. asteen ammatillisten koulujen opiskelijoille. Ammatilliset koulutukset (esimerkiksi opettajille tai muille kasvatusalan ammattilaisille tai opiskelijoille) ovat maksullisia. Yhteyshenkilö: Liisa Alanampa liisa.alanampa@oulunseta.fi tai koulutus@oulunseta.fi

NUORTEN AKATEMIA NOTE
Kouluvierailuja, aamunavauksia, materiaaleja, kilpailuja ja taloudellista tukea nuorten projekteille. Teemoina mm. globaali vastuu, ilmastonmuutos, turvallisen ryhmän rakentaminen ja tekijänoikeudet. Palvelu on suunnattu yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opettajille ja sekä henkilöstölle. Nuortenakatemia/NOTE

KULTTUURIVÄLITTÄJÄT
Kulttuurivälittäjä on aikuinen maahanmuuttaja, joka on koulutettu toimimaan oman kulttuurinsa lähettiläänä kouluissa, päiväkodeissa ja muissa yhteisöissä. Jokainen kulttuurinvälittäjä tekee työtä omalla persoonallisella tavallaan. Kulttuurivälittäjät tuovat vieraat kulttuurit lähelle suomalaista ihmistä. Vierailut ovat maksullisia. Lisätietoakulttuurivälittäjistä.
Tilaukset ja tiedustelut: Kulttuurivälittäjien rengas, Aili Saukkonen: aili.saukkonen@vuolleoulu.fi, 044 786 8884

EETTISEN KAUPAN PUOLESTA
Eetti ry:n kouluttamat vapaaehtoiset tekevät kouluvierailuja yläkouluihin, lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Vierailut ovat kouluille ilmaisia. Kouluvierailujen aiheet liittyvät Eetin toimintaan ja kampanjoihin, joissa arkiset kulutusvalintamme yhdistyvät globaaleihin kehityskysymyksiin.

Opettajat voivat valita kouluvierailun teemaksi globaalin vaate- tai elektroniikkateollisuuden tuotantoketjujen ongelmat, vastamainonnan tai reilun kaupan ja vastuullisen kuluttamisen. Työpajoihin liittyy myös aina pohdintaa globaalien kehityskysymysten taustoista, kulutuskriittistä tarkastelua sekä nuorten omien vaikuttamismahdollisuuksien käsittelyä. Lisätietoja

Rauhankasvatusinstituutti
Toinen Linja 17, 3 krs.
00530 Helsinki
maailmankoulu@rauhankasvatus.fi

Kasvata rohkeasti aktiivisia maailmankansalaisia!

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Start typing and press Enter to search