Pelätin ja rastas

Pelätin ja rastas -draamamateriaali on rauhankasvatuksen teemoihin syventyvä materiaali varhaiskasvatukseen (5-6 -vuotiaille)  ja alkuopetukseen (1-3 lk). Materiaali on tehty Katri Tapolan kirjoittaman ja Alessandro Pellicionin kuvittaman samannimisen tarinan pohjalta. Se on syntynyt draamapedagogi Katja Lehtolan suunnittelemana ja hioutunut lopulliseen muotoonsa Katja Lehtolan ja oululaisen Merikosken päiväkodin eskariryhmään kuuluvien lasten kanssa käytännössä kokeillen, testaten ja draaman maailmaan eläytyen.

Pelätin ja rastas vie osallistujat seikkailemaan, kuvittelemaan ja eläytymään jännittävän tarinan matkassa! Lapset pääsevät kokeilemaan eri rooleja, tutkimaan erilaisia tunteita ja ilmaisutapoja sekä harjoittelemaan toiminnallisin ja elämyksellisin keinoin tärkeitä rauhankasvatuksellisia tavoitteita!

Materiaali sisältää Pelätin ja rastas -verkkokirjan sekä kaksi valmista työpajaohjetta. Ensimmäinen työpaja on tarinaan pohjautuva prosessidraama 5-6 -vuotiaille. Toinen työpaja (1-3 lk) alkaa tarinaan tutustumisella ja sisältää tarinan teemoja syventäviä draamaharjoituksia. Materiaaleja on testausvaiheessa sovellettu onnistuneesti myös eri ikäryhmille. Esimerkiksi prosessidraama on suunnattu varhaiskasvatuksen käyttöön, mutta on toiminut hyvin myös 1-3 luokkien oppilaiden kanssa.

Materiaali on suunniteltu niin, että se on mahdollisimman helposti käyttöönotettava ja ryhmän tarpeisiin sovellettava. Erityisiä suurempia valmisteluita tai rekvisiittaakaan ei mukaan tarvita. Materiaalin käyttö ei myöskään vaadi ohjaajalta välttämättä aiempaa kokemusta draamaharjoitusten vetämisestä.

Iloista seikkailua ja oppimisen oivalluksia Pelättimen ja rastaan parissa!

Lataa työpajaohjeet täältä.

Lataa kirja täältä (kirjan päivitetty versio tulossa pian).

Kasvata rohkeasti
aktiivisia maailmankansalaisia!