Osaava Satakunta

Tervetuloa Satakunnan Maailmankoulun sivuille!

Satakunnan Maailmankoulusta vastaa seudullinen verkosto Osaava Satakunta.
Osaava Satakunta tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta sivistystoimialan henkilöstölle.

Yhteystiedot:

sanna.kulha@pori.fi, puh. 044 701 7077
Gallen-Kallelankatu 14, 28100 Pori

Osaava Satakunta -verkostossa ovat seudullisesti mukana: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Säkylä ja Ulvila.

Satakunnan Maailmankoulun Matkalaukut

Satakuntaa kiertää 7 globaalikasvatuksen materiaalipakettia eli matkalaukkua.
Matkalaukkuja voi varata 3 viikon laina-ajalla maksuttomasti.

Osaava Satakunnan opettajat voivat tilata laukut sähköpostitse osoitteesta: anni.vidback(at)pori.fi

Laukkujen teemat:

Mistä sadut tulevat? (1-3 lk, varhaiskasvatus)
Monikulttuurisuuden riemua satujen, leikkien ja musiikin kautta. Esi- ja alkuopetukseen suunnatun matkalaukun mukana tutustutaan satujen avulla eri kulttuureihin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Lapsen oikeudet -tarinoita maailmalta (1-6 lk)
Matkalaukku sisältää toiminnallisia harjoituksia, työpajavinkkejä, pelejä, musiikkia ja videomateriaalia YK:n lasten oikeuksiin liittyen sekä erilaisten lasten tarinoita maailmalta.

Yhdessä Maailmassa (1-6lk)
Erilaisten toiminnallisten harjoitusten, kirjojen ja leikkien avulla pohditaan ihmisoikeuksia, rauhan rakentamista sekä yhdenvertaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Moninainen Suomi (3-6 lk ja 7-9 lk)
Moninaisuutta ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa – Suomi on moninaisempi maa kuin ensi näkemältä ajattelisi! Matkalaukku pyrkii avaamaan kuvaa lähiympäristöstämme kauniin monenkirjavana kaleidoskooppina. Mukana musiikkia, tarinoita sekä kuva- ja posterimateriaalia.

Paossa (3-9lk)
Laukun teemana ovat pakolaisuus, turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat. Laukku sisältää runsaasti toiminnallisia harjoituksia, julisteita, musiikkia, lasten ja nuorten omia tarinoita Suomeen tulemisesta, video/dvd- sekä muuta visuaalista materiaalia.

Rauhaa – Koulun pihalta maailman konflikteihin (7-9lk / toinen aste)
Sanataidetta ja toimintaa rauhankasvatuksen eri aihepiireihin liittyen (mm. syrjintä, rasismi, konfliktit maailmalla, humanitaarinen työ ja sovittelu). Toiminnallisia harjoituksia ja tarinoita yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden käsittelyyn.

Ihmisoikeudet (7-9lk / toinen aste)
Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille! Toiminnallisia harjoituksia ihmisoikeuksien opetukseen yleisesti sekä ihmisarvon, oikeuden, kunnioituksen ja velvollisuuden käsitteiden sisäistämiseksi eri aineiden oppitunneille.

Kouluvierailijat Satakunnassa

Kouluilla on mahdollisuus tilata vierailija puhumaan oppilaille eri globaalikasvatuksen teemoista. Oheiseen listaan on koottu nimenomaan Satakunnassa toimivia maksuttomia kouluvierailijoita.

UNICEF
Maksuttomat kouluvierailut käsittelevät innostavalla tavalla lapsen oikeuksia, UNICEFin työtä ja muita ihmisoikeuskasvatuksen teemoja. Kouluvierailujen keston ja tarkemman sisällön voi sopia tarkemmin vierailijan kanssa. Varaa kouluvierilu suoraan Jani Lydénin (jani.lyden@unicef.fi tai puh. +358 440 456 020kautta. Vierailut voidaan pitää suomeksi tai englanniksi. Myös ruotsinkieliset tilaisuudet ovat varattavissa osoitteesta information@unicef.fi tai puhelimitse +358 958 450 290.

SUOMEN PUNAINEN RISTI
Maksuttomia vierailuja ala- ja yläkouluille. Esitykset käsittelevät esimerkiksi ensiavun, seksuaaliterveyden, päihteettömyyden, antirasismin ja yhdenvertaisuuden teemoja. Lisätietoja vierailuista antaa kouluyhteistyön koordinaattori Johanna Korkeamäki (j
ohanna.korkeamaki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2114).

NUORTEN AKATEMIA
Yläkouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille uusia maksuttomia etäkouluvierailuja. Vierailujen teemat ovat globaalikasvatuksellisia ja vierailu tapahtuu internetin välityksellä. Kysymykset vierailuista sekä varaukset voi lähettää osoitteeseen kouluvierailija@nuortenakatemia.fi.

Kasvata rohkeasti aktiivisia maailmankansalaisia!