Tampereen seutu

Tervetuloa Tampereen seudun Maailmankoulun sivulle!

Tampereen seudun Maailmankoulu on Pirkanmaan kahdeksan kunnan yhteinen hanke. Se toimii kasvattajien ja opettajien globaalikasvatuksen tukena varhaiskasvatuksesta lukioon. Suositut Maailmankoulun lainattavat matkalaukut ja materiaalipankkimme löytyvät yhä toistaiseksi toimipisteestämme Pyynikintieltä (muutamme syksyn 2018 aikana!). Ajankohtaiset koulutuksemme teille, kasvatus- ja opetusalan ammattilaiset, löydät koulutuskalenteri Eeventistä.

Yhteystiedot:

Arjen toiminnoista vastaa Maailmankoulun opettaja Tarja-Kaarina Lääperi / puh: 040 3579684
Sähköposti: maailmankoulu(at)tampere.fi tai tarja.laaperi(at)tampere.fi

Toimitilamme löytyvät osoitteesta:
Pyynikintie 2
33230 Tampere
B-rappu, 3. krs

Ulko- ja sisäovet ovat aina lukittuja, joten sovi tapaamisesta tai materiaalien noudosta soittamalla etukäteen:
040-3579684 Tarja-Kaarina Lääperi
tai 050-3087503 Kauko Hämäläinen

Tampereen Maailmankoulun yhteysopettajina toimivat Jaana Sudenvaara-Kulmala (perusopetus) ja Heidi Meltovuo (lukiot ja blogin ylläpito) sekä varhaiskasvatuksen yhteyshenkilö Virve Savolainen. etunimi.sukunimi(at)tampere.fi

Muut seudun Maailmankoulun kunnat ovat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Orivesi ja Vesilahti. Jokaisella kunnalla on nimetty Maailmankoulun yhteysopettaja: Nina Perkiö (Kangasala), Satu Matikainen (Nokia), Maria Seilo (Pirkkala), Mira Card (Lempäälä), Riikka Luodeslampi (Vesilahti), Lea Hynninen (Ylöjärvi), Tiina Sarisalmi (Orivesi).

Tampereen seudun Maailmankoulun blogi

Tampereen seudun koulutukset

Huomioi Maailmankoulun koulutukset kunnallisissa ja seudullisissa VESOissa. Seuraa seudullista Eeventti-koulutuskalenteria!

Ti 9.10.2018 Monenlaisten lasten Suomi-koulutus esiopetuksen ja alakoulun henkilöstölle klo 13-16 Monitoimitalolla

Tilaa maksuton koulutus työyhteisöösi syksyllä 2018!

Tarvitsetteko tukea yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman päivitykseen? Entäpä tietoa kestävän kehityksen jalkauttamisesta koulussanne? Lisäksi tietoa voi saada esim. Maailmankoulun maksuttomista palveluista! Lisätietoja

Matkalaukut

Uutuutemme:

Vihreä laukku (vakan laukku ja alakoulun laukku): Molempien laukkujen neljä sisältöaluetta kannustavat kestävän kehityksen teemoihin: 1. Kestävään kehitykseen tutustuminen, 2. Puhtaan veden merkitys, 3. Kierrätys ja 4. Kestävät valinnat. Laukun tehtävissä on pyritty huomioimaan myös kielitietoisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulmia.

”Monenlaisten lasten Suomi” -laukku (5-13 -vuotiaiden opetukseen): Neljä sisältöaluetta kunnioittavat satavuotiasta Suomea: 1. Tämän päivän Suomi ja Pirkanmaa, vaikuttaminen ja osallisuus 2. Lapsuuden lähihistoriaa Pirkanmaalla 3. Romanikulttuurin laaja tutustumispaketti sekä lyhyempi tutustumienen Suomen somaleihin 4. Kielitietoinen kielellä leikkimiseen kannustava kokonaisuus, jossa leikkejä, lauluja, runoja, satuja, sanontoja ym. sekä esillä mm. arabian kieli.

Varhaiskasvatuksen matkalaukut:
1. Lapsen oikeudet laukku
2. Moninaiset perheet-laukku
3. Matkalla maailmalla-laukku
4. Rauhaa!-laukku
5. Vihreä laukku
6. Monenlaisten lasten Suomi (esiopetus) – sisarkappale tulossa lainakäyttöön marraskuussa!
Varhaiskasvatuksen matkalaukkujen kuvaukset

Alakoulun matkalaukut:
1. Moninaiset perheet (1-6 lk)
2. Lapsen oikeudet (1.-6. lk)
3. Rauhaa! (1.-6. lk)
4. Mistä sadut tulevat? (1.-3 lk)
5. Kalle-vaarin matkalaukku (1.-6. lk)
6. Vihreä laukku (1.-6.lk)
7. Monenlaisten lasten Suomi (esiopetus ja alakoulu) -> sisarkappale tulossa lainakäyttöön marraskuussa!
Kuvaukset alakoulun laukuista

Laukkujen varausohjeet

Globaalikasvatuksen käsikirjaston materiaalit

Laaja valikoima materiaaleja mukaan otettavaksi! Lisäksi myös lainattavia materiaaleja: opeoppaita, tehtävävihkoja, pelejä, DVD.itä, satukirjoja yms. varhaiskasvatuksesta lukioon.

Kouluvierailijat Tampereella ja seutukunnissa

Rauhankoulu, koordinaattori Annukka Toivonen, rauhankoulu (at) rauhanliitto.fi 050 597 9629, varauslomake.

SPR, Hämeen piiri, nuorisotoiminnansuunnittelija Heini Lumio, heini.lumio(at) redcross.fi, 040 1358717

Plan, kouluvierailijoita voit tilata nettilomakkeella osoitteesta: http://globaalikoulu.plan.fi/opettajille

Taksvärkki, suunnittelija Leena Honkasalo, leena.honkasalo (at) taksvarkki.fihttp://www.taksvarkki.fi/tv/category/opettajille/tilaa-kv-kouluttaja

WWF, vuoden 2016 kouluvierailuja tekevät moona.klemola@gmail.comtapani.suksi@gmail.com

Ekokumppanit

Luonto-liitto

Nuorten akatemia

Elävä kirjasto

Kasvata rohkeasti aktiivisia maailmankansalaisia!