Maailmankoulu on koonnut yläkoulujen ja toisen asteen käyttöön rauhankasvatuksen teemoja käsittelevän

Rauhan rakentajat- virtuaalilaukun.

•  Laukku sisältää valmiita työpajaehdotuksia/tuntisuunnitelmia materiaaleineen ja tehtävineen.
  • Tehtävien avulla harjoitellaan ristiriitojen ratkaisua, vihapuheeseen
    ja syrjintään puuttumista, kriittistä ajattelua sekä arvostavaa dialogia ihmisten välillä.
  • Mukana on mm. videoita, draamaharjoituksia ja erilaisia toiminnallisia tehtäviä. Työpajoista voit hyvin ottaa käyttöösi myös yksittäisiä harjoituksia.
  1. Tutustukaa suomalaisen rauhankasvatuksen voimahahmoon Helena Kekkoseen. Aloittakaa tutustumalla hänelle tärkeisiin rauhanrunoihin ja sitaatteihin. Ne löytyvät tästä Prezi-esityksestä . Löydät täältä lisää tietoa Helena Kekkosesta. Hänen elämäntyöstään kertovat myös kirjat: Rauhan siltaa rakentamassa sekä Rauhan silta kantaa. thoughts-about-peace -pdf toimii myös apuna julisteita tehdessä.
  2. Kuvataiteen tunnille:
  • Tutustukaa muihinkin kansainvälisen tason rauhantekijöihin ja heidän työhönsä. Tehkää heistä luokkaan juhlava posterinäyttely. Tehtäväohjeistuksen ja lyhyet esittelyt tunnetuista rauhanaktivisteista löydätte tästä diaesityksestä (pdf)
  • Tehkää rauhanmerkkejä eri materiaaleista. Tässä tietoa rauhanmerkkien historiasta sekä esimerkkejä: Rauhanmerkki -pdf
  • Myös kyyhkynen ja oliivipuunlehvä ovat rauhansymboleja. Tässä ideoita niihin: kyyhkynen-ja-oliivipuunlehva.