Materiaalia yhdenvertaisuuden käsittelyyn
Alakoulu

Lapsen ääni – tarina minulta
Pelastakaa Lapset on julkaisuut materiaalin, jonka tarkoitus on tukea lasten osallisuutta päiväkodeissa. Materiaalissa perehdytään osallisuuden edistämiseen käytännönläheisesti ja selkeästi. Tilaa tai tulosta pdf.

Kuulun! Välineitä ryhmän toiminnan tukemiseen
Materiaalissa käsitellään muun muassa aloittavan ryhmän tukemista, ryhmän toimintaa ja vuorovaikutusta sekä osallisuutta. Opas on suunnattu ensisijaisesti perusasteen 5.–9. luokkien opetukseen.

Where children sleep -kuvakirja
Amerikkalainen toimittaja Chris Booth ja valokuvaaja James Mollison kiersivät maailmaa ja ottivat valokuvia lasten makuuhuoneista. Tämän jälkeen he kokosivat kuvista kirjan Where Children Sleep. Koko kirja, josta kuvia voi tulostaa.

Yläkoulu/lukio

Rasismin ja antisemitismin vastainen oppimateriaali osa 1 ja osa 2.

Anne Frank Housen ja OSCEn (ODIHR) luoman mallin mukaan RKI ja Helsingin yliopisto ovat kehittäneet suomalaisille kouluille oppimateriaalin antisemitismin ja muiden syrjinnän muotojen torjumiseksi. Materiaali on julkaistu jo 15 eri maassa, nyt se on saatavilla maksutta suomeksi!

Art Against Racism on Allianssin menetelmäopas rasisminvastaisiin taidetyöpajoihin.
Signmark -Carl Oscar Malm
Laulu kertoo kuurojen oikeuksien puolesta Suomessa taistelleesta Carl Oscar Malmista

Tukari välittää – koulutusmateriaali erilaisuuden arvostamisesta
Materiaali sisältää runsaasti toiminnallisia tehtäviä luokkatyöskentelyyn. Ryhmän yhteishenkeä tukevissa harjoituksissa pohditaan erilaisuutta ja ennakkoluuloja. Aineisto on pdf-muodossa.

www.yhdenvertaisuus.fi
Laaja materiaalipankki syrjinnänvastaisesta materiaalista. Sivustolta löytyy kokonaisia tulostettavia oppaita, kalvosarjoja ja laajoja opetus- ja koulutuspaketteja aiheeseen liittyen.

Syrjinnästä vapaa alue
Julistautukaa syrjinnästä vapaaksi alueeksi ja tilatkaa ”Syrjinnästä vapaa alue”- liikennemerkki täältä.

Yhdenvertaisuutta elävän kirjaston avulla
”Elävä Kirjasto” -menetelmä ennakkoluulojen ja stereotypioiden käsittelemiseksi ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Where children sleep -kuvakirja

Kolmasulottuvuus.fi
Kolmasulottuvuus.fi on ikkuna ”meidän” maailmamme ulkopuolelle. Alusta tarjoaa parhaat dokumentit Aasiasta, Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Lähi-Idästä.