Skip to content

24.10. YK:N PÄIVÄ

Yhdistyneet kansakunnat on maailmanlaajuinen hallitusten välinen yhteistyöjärjestö, joka perustettiin 24. lokakuuta 1945. Maailmanjärjestö perustettiin toisen maailmansodan jälkeen edistämään kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä ihmisoikeuksia. YK:n virallinen tunnus esittää maapalloa, jota ympäröi oliivipuun lehvistä sidottu rauhaa symboloiva seppele. Lisätietoa YK:sta löydät YK-liiton sivuilta ⇲.

Tämä animaatio ⇲ esittelee YK:n historian vain kolmessa minuutissa. Vauhdikkaassa animaatiossa tutustut maailman tilanteeseen YK:n perustamisvuonna 1945, ja pääset jyvälle siitä, millaiset olivat suurvaltojen välit YK:ssa kylmän sodan aikana.

YK:n historia (YK-liitto)
Kesto: 3 min
Puhe: suomi

Vinkkejä teemapäivän viettoon:

Syyskuussa 2015 YK:n yleiskokouksessa allekirjoitettiin uudet globaalit kestävän kehityksen tavoitteet (sustainable development goals SDG), jotka ovat jatkoa tänä vuonna päätökseen tuleville vuosituhattavoitteille (2000–2015). Tällä kertaa mukana tavoitteiden toteutumisessa on koko maailma ja siihen ovat sitoutuneet kaikki YK:n 193 jäsenvaltiota. Tavoitteita on yhteensä 17 ja ne kattavat laajasti kaikki elämän osa-alueet ja tavoitteet on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2030 mennessä – siitä nimi Agenda 2030. Keskeistä tavoitteissa on saavuttaa parempi maailma meille kaikille kestävän kehityksen keinoin.

 

AGENDA 2030 TEEMAPÄIVÄT

Agenda 2030 teemapäivät – opettajan opas tekee YK:n kestävän kehityksen tavoitteet omakohtaisiksi ja merkityksellisiksi. Opas tarjoaa 1.–9. luokille sisältöjä, menetelmiä ja helposti toteutettavia tehtäviä, jotka soveltuvat osaksi perusopetusta, teemapäivien viettoon ja monialaisiin projekteihin.

Agenda 2030 teemapäivät – opettajan opas

Tilaa oma oppaasi maksutta ulkoministeriön julkaisupalveluista.
Tilaa!
Rauhankasvatusinstituutti
Sturenkatu 11
00510 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

KASVATA ROHKEASTI AKTIIVISIA MAAILMANKANSALAISIA!

Font Resize